Sunday, June 16, 2013

Kongsi Warna Mata Tidak Warna Hati.


Timbul tenggelam, timbul tenggelam,Acapkali terpendam, acapkali tersergam,Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam, ni bukan lagu rindu ini madah dendam,Ku ditimbang tanpa neraca di awal usia,Ku dihukum masuk neraka oleh manusia, Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu, Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu, Maafkan mereka, mereka tidak tahu, Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu, Mereka tidak fasih malah fasik guna kata, Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa, Maafkan mereka, mereka tiada nilai, Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai, Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti,Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati..

Wednesday, June 12, 2013

LOST WHAT I SAYING.

Dalam kehidupan ada perkataan yang tak boleh di ucapkan dengan perkatan apa tah lagi untuk menulis. Hati dan perasaan, jiwa dan peranan, kasih dan sayang, suka dan duka macam-macam lagi lah.. kadang-kadang terpaksa matikan hati kita untuk lihat orang yang kita cinta bahagia. Biar dia marah kita janji kita jangan marah dia. Bukan sebab aku bodoh cuma aku tak mau dia kecewa dengan aku walau acap kali berzaman dahulu aku dah tempuh perasaan ini lamanya. Biar hilang perkataan Asal Jangan Hilang PERASAAN.

Sunday, March 17, 2013

Kawan Atau Lawan

Dalam hidup semua manusia perlu berkawan dan bersosial percaya tak salah satu benda yang mungkin anda tak boleh kira adalah kenalan kalau tak percaya anda try buat list nama2 kenalan anda misti ada yg tertinggalkan.. kawan dan sahabat tak sama sahabat ni kawan yang sehidup semati dan susah senang. sahabat kawan yang boleh kita percaya kongsi masalah . Dalam hidup aku ada 3 orang sahabat who??? adalah yang lain tu kawan atau AKA geng .. mcm lagu upin ipin tu sahabat untuk selamanya .. hehehe.. apa-apa pun kalau kita baik dgn org, org pun baik dgn kita. 



Tuesday, February 26, 2013

Tiada Unduran Masa

Umur Aku Hampir 22 Tahun wow macam tak sedar ja wei.. Pantas betul masa berlalu pejam celik pejam celik dah meningkat Usia ku huhuh.. Tgk pada masa lalu Macam2 Zaman aku lalui. Zaman bayi - Kanak2 higusan -budak sekolah rendah ( rambut sikat tepi ) - zaman sekolah menengah ( rambut dah mula pacak ketengah ) - Zaman Kebodohan ehh bukan zaman kurang cerdik hurmm mcm2 pegalaman aku penah rasa. Mungkin zaman tu kerana usia kita yang masih belum matang. Sekarang umur aku dah 22 tahun aku dah kena mula atur masa depan aku. Maybe pada usia macam aku sekarang ni masih ramai yang dok belajar kt U. bagi aku setakat sijil masa aku belajar kat POLIMAS dah cukup kot untuk aku. Malas belajar tinggi2 gayat. hehehe.. ok what tak semistinya org nak berjaya belajar sampai Dgree, Master and Ph.D .. Org yang tak tau baca pun boleh jadi jutawan janji kena rajin dan tak jemu-jemu usaha Inn Sha Allah boleh berjaya. Soal jodoh hurmm macam mana erkk.. kadang2 couple 4 5 tahun duit beribu habis pun belum tentu kawin. Banyak aihh dok nampak depan mata aku. ( pada hal kat aku pun besa jadi hehehe ) .. so sekarang ni aku nak buat macam zaman dulu bekenan ja kt awek mana2 terus suruh mak masuk merisik . Nak bertunang pun tak mau lama-lama 2 bulan cukup pastu kawin tu pun kalau kadar kewangan aku dah cukup stabil hehehe... apa-apa pun kita manusia hanya mampu merancang hanya Allah yang akan menentuka.. In Sha Allah

gambar masa umur 4 tahun